Day 11: tomatenlichaam
Door: Margot en Susan
Blijf op de hoogte en volg Margot en Susan
22 Juli 2012 | Frankrijk, Éguzon-Chantôme
Eerst hebben we uit geslapen tot half 11 en werden we wakker in een oververhitte caravan. Echt niet meer normaal, zo warm. Snel omkleden en buiten zitten. Rond half 1 kwamen we op het idee om toch nog naar het meer (lac d’eguzon) te gaan. Bij het meer was vandaag feest en genoeg camping gasten gingen ook heen. Aukje wou ons wel heen brengen, en rond 1 uur zaten we aan het meer. Alles snel insmeren met zonnebrandcreme, en dan van de zon genieten. Soms gingen we even het water in, maar het water was zo koud dat ik niet verder dan mijn middel in het water ben gegaan. Ook hebben we nog even een ijsje gekocht en kwamen kinderen van de camping nog even kletsen. Zijn we vrij, komen die kinderen alsnog langs...
Tijdens die 4 uur heb ik me maar 1 keer ingesmeerd, en ik dacht dat dat wel genoeg zou zijn. Verkeerd gedacht dus. Nadat we rond 5 uur werden opgehaald, om vervolgens om 6 uur weer te gaan werken merkte ik met omkleden al dat het verbranden toch iets erger was dan verwacht. En ja hoor, tijdens het douchen merkte ik het al. Ik heb al met al 2 minuten onder de douche kunnen staan, langer was niet uit te houden. Alles is knal rood en mijn rug is nog het ergst. Normaal zitten is dan ook niet te doen. Susan heeft er net een fles aftersun opgesmeerd, hopen dat ik vannacht een beetje kan slapen. Ook zij is ook wel verbrand, maar veel minder dan mij, heeft ze geluk mee.
Vanavond is er bij het meer als afsluiter allemaal vuurwerk. Wij hebben al vervoer geregeld en waarschijnlijk gaan er nog meer mensen van de camping heen kijken. Rond 10 uur gaan we weg, en hopelijk komen we langs al het drukke verkeer zodat we het vuurwerk alsnog niet missen. Het stond vanmiddag om 5 uur namelijk allemaal al vast.. Ik ga zo even wat warme kleren aan trekken, hopelijk kunnen mijn benen een lange broek aan, we’ll see. Kort verslagje dit keer, maar meer was er niet te vertellen. We hebben 4 uur lang genoten van de zon, wat moet je ook op zo'n drukke dag met dit weer?
Ons loon hebben we vandaag ook nog gekregen! Het was veel meer dan we hadden verwacht en het geld van de ticket hebben we ook terug gekregen, dus mam en pap, dat krijgen jullie ook nog terug als ik weer terug ben! Al het geld samen ligt netjes in een kluis, zodat we er niet bij kunnen en al het geld mee nemen naar Nederland. We worden rijk!
Morgen begint er weer een gewone week voor ons, vol met knutselwerkjes, water spelletjes en nog meer zon. Weersverwachting voor aankomende week in éguzon-chantôme:
Maandag: 26 graden met alleen maar zon
Dinsdag: 28 graden met alleen maar zon
Woensdag: 29 graden met alleen maar zon
Donderdag: 32 graden met alleen maar zon
Vrijdag: 31 graden, maar wel bewolkt.
Nieuwe fles aftersun kopen dus.
Tot snel en veel liefs,
Margot en Susan