Day 8 & 9: Spooktocht - Reisverslag uit Éguzon-Chantôme, Frankrijk van Margot en Susan - WaarBenJij.nu Day 8 & 9: Spooktocht - Reisverslag uit Éguzon-Chantôme, Frankrijk van Margot en Susan - WaarBenJij.nu

Day 8 & 9: Spooktocht

Door: Margot en Susan

Blijf op de hoogte en volg Margot en Susan

21 Juli 2012 | Frankrijk, Éguzon-Chantôme

Het is inmiddels vrijdag en het reisverslag van donderdag moet ik ook nog maken dus we krijgen het nog druk vandaag. Ten eerst heb ik geen idee meer wat het weer gisteren was, volgens mij regende het ’s ochtends en werd het tegen 1 uur eindelijk droog. Het probleem hier, naja probleem, is dat als de zon hier schijnt het gelijk super warm is. Die zon brandt gewoon.
Met de kinderclub gingen we maskers maken, sommige kinderen waren er twee uur lang mee bezig.. En wij maar denken ‘maskers maken is makkelijk, dus daar zijn ze zo mee klaar’. Tegen twaalf uur was alles opgeruimd en konden we gelijk door naar de keuken om ons eten te koken: lasagne. Het werd lasagne met aziatische groenten, italiaanse kruiden, nederlandse kaas en franse lasagne bladen. Nadat het 20 minuten in de oven had gezeten gingen we onze zelfgemaakte lasagne eten, en het was nog best wel lekker! We hadden lasagne gemaakt voor 8 personen en het is allemaal opgegaan, hoezo wij kunnen niet koken?
Daarna gingen we een letterspeurtocht doen over de camping. De letterspeurtocht was trouwens niet een heel groot succes. Er deden uiteindelijk 8 kinderen mee, de rest was allemaal aan het bergbeklimmen. Na een halfuurtje was dat ook weer klaar en gingen we met nog 3 meiden sjoelen. Om 5 uur gingen we weer eten en rond 6 uur hadden we bardienst. Ook dit keer was er niet heel veel te doen. Na het afwassen, douchen routine zijn we nog even naar de jeu de boules baan gegaan en hebben we met 3 andere meiden een halfuur lang jeu de boules gespeeld. Al gauw kwamen er nog meer kinderen mee doen en tot 10 uur hebben we toen daar op de baan gestaan. Nadat bijna alle kinderen naar de tent waren gegaan, kwamen wij op het idee op een spooktocht te organiseren. Aukje kwam al met dozen verkleedspullen aan van vorige jaren en samen besloten we dat we dat vrijdag gingen doen, vandaag dus. Er gaan dit weekend super veel weg, en ook komen er super veel bij, een erg druk weekend dus. Dat betekent dat we deze spooktocht als een soort afsluiter doen van de vakantie voor velen. Wij blijven hier nog 2,5 week dus een afsluiter is het niet voor ons. Eenmaal in de caravan probeerde Anique nog te bellen via Viber. Een app om gratis te bellen via internet, maar wat een gedoe zeg. We waren langer bezig met ‘hallo? Haalloooo?’ zeggen dan het eigenlijke praten want internet viel de hele tijd weg. Ik heb gevoel dat iedereen mij die avond heeft lopen aankijken, want bellen met iemand en dan alleen maar 'haalloo?' zeggen is ook niet echt de bedoeling. Niet voor herhaling vatbaar dus.
Vrijdag werden we wakker, met natuurlijk; regen. We gingen klaarmaken en toen hup, om half 10 stonden weer bij de bar. Eerst het gebruikelijke lijstje afwerken. Vuilnisbakken legen, bar schoonmaken, alles vegen, koelkasten bijvullen, vaatwasser uitruimen en nog wat kleine dingetjes. Na een halfuurtje – drie kwartier waren we klaar en konden de kinderen komen. De meesten waren al een kwartier te vroeg en dit keer hadden we nog meer kinderen. Samen met de hele groep gingen we eerst het bos in om takken te zoeken. Daarna gingen we een knapzak maken met alle kinderen en de ouders die bleven hangen. Nadat iedereen weg was, behalve ons buurmeisje a.k.a kletskous moesten we alles nog even opruimen. En jeetje zeg, wat kan dat meisje kletsen. Ze ging maar door en door en toen ze ook nog even vertelde dat ze nu wat langer bleef omdat ze morgen naar huis ging, konden wij ons lachen niet meer inhouden. Ook pakte ze mijn hand nog vast tijdens het takken zoeken en vertelde ze weer over al die ziektes die ze heeft, maar waar ze de medicijnen van vergeten zijn.. Sorry, ik ben misschien heel gemeen, maar ik word gewoon moe van haar. Samen met het enigste Franse meisje op de camping, die elke morgen mee doet met de knutselclub en dan ook Frans woord leert aan alle kinderen bleef ze nog een kwartiertje in de bar en toen gingen ook zij weer naar de caravan, thank god.
Nadat alles weer opgeruimd was zijn we de camping overgegaan om mensen te vragen die spook willen spelen voor de spooktocht. Suus ging daarna, toen het eindelijk droog was, naar de supermarkt en ik ging dingen bedenken voor de spooktocht. Wat een geregel allemaal zeg. Een lijk in het bos, een spookverhaal, deksels van pannen, vuilniszakken knippen en ophangen, een spook uit een vuilniscontainer. Allemaal dingen die moesten geregeld worden en dat terwijl ze gewoon moesten werken tot 8 uur..
Om 8 uur begonnen we met de voorbereiding van onze spooktocht. Uiteindelijk kwamen er nog moeders met water pistolen, en melden zich vrijwillig nog een paar ouders aan. Net voordat de kinderen aan kwamen lopen ben ik de spoken gaan droppen langs de route van de speurtocht. Helemaal in witte kleden, met witte schmink en zwarte ogen. Super spoken waren het. Rond 9 uur ging de eerste groep weg, en rond half 10 de tweede. Bij deze groepen zaten de wat kleinere kinderen. Om 10 uur ging de eerste groep weg met de jongeren. Ik mocht met de laatste groep meelopen om dan ook gelijk de spoken weer mee te nemen naar de boerderij. Het was super donker en zelfs als je wist waar de spoken ongeveer zaten was het nog eng. In de laatste groep zaten alleen maar jongens, waaronder Harry, de zoon van Aukje en Harjan. Het leek alsof hij het helemaal niet eng vond, maar tijdens de spooktocht liep hij toch echt liever niet helemaal vooraan. De rest van de jongens vonden zichzelf natuurlijk allemaal super stoer, maar eenmaal in het bos aangekomen vonden ook zij het allemaal toch wat enger. Ouders vonden het super leuk en achteraf hoorden we dat de kinderen het er de hele dag al overhadden. Er is nog een groepsfoto gemaakt van alle spoken, dus die voeg ik nog wel even bij dit verslag. Het enige rare wat er gebeurd is tijdens deze spooktocht is de bloedneus van onze buurjongen. Hij zat samen met een andere 'spook' in een container om de groepen te laten schrikken. Maar de meiden vonden het blijkbaar leuker om de container om te gooien en hem te gaan slaan. Bloedneus was het gevolg. Verder was het een super geslaagd avondje en iedereen vond het leuk! Even snel dit verslag afschrijven en dan duik ook ik mijn bed in. Morgen gaat onze wekker om 7 uur, en wat staat er op het programma? Stacaravans schoonmaken en klaarmaken voor de volgende gasten.
Tot het volgende reisverslag!
Margot en Susan

• 21 Juli 2012 - 09:30